Lloguer de vaixelles reutilitzables

Impuls del servei integral de lloguer de vaixelles reutilitzables “3R PLATS I GOTS”

  • L’arribada de la Covid-19 no va permetre posar en marxa l’activitat d’aquesta nova línia de negoci.
  • Ara, amb la flexibilització de les mesures sanitàries i l’arribada del bon temps, les comandes del servei s’han multiplicat, especialment amb associacions, entitats, centres educatius i l’Administració Pública.

L’aposta per l’economia circular i pels projectes sostenibles formen part dels pilars estratègics de la Fundació el Maresme. Amb la idea d’oferir solucions a necessitats mediambientals emergents, de proximitat i amb compromís social, el centre especial de treball CEO del Maresme va posar en marxa 3R Plats i Gots. Es tracta d’un servei integral de lloguer de vaixelles reutilitzables, residu 0 i amb compromís social amb l’objectiu d’evitar l’ús de plats, gots i coberts de plàstic i d’un sol ús.

El 3 de juliol de 2021 va entrar en vigor la Directiva Europea aprovada en 2019, que té com a finalitat lluitar contra la contaminació generada pels plàstics. Des d’aleshores, es va retirar del mercat la vaixella de plàstic d’un sol. És aquí quan neix el projecte 3R Plats i Gots, oferint una alternativa a una necessitat no coberta.

El projecte 3R Plats i Gots  vol promoure un consum més responsable impulsant les 3R: Reduir, Reutilitzar i Reciclar. Amb aquest projecte, el CEO del Maresme posa a disposició d’Ajuntaments, entitats, associacions de veïns, associacions de familiars d’alumnes i particulars un nou servei de préstec de vaixelles i coberts reutilitzables per utilitzar a qualsevol tipus de celebracions: festes majors, esdeveniments especials, aniversaris, actes al carrer, etc. “Cal que tots els agents de Mataró i del Maresme treballem de la mà per tenir cura del nostre Planeta, començant pel nostre entorn més proper. Els grans esdeveniments socials habitualment generen molts residus. És per això que, ara que s’apropa Sant Joan i les festes majors, ferm una crida especial a entitats i institucions perquè apostin pel lloguer de vaixelles reutilitzables”, afirma Adriana Barbaria, una de les referents del servei.

El servei integral de lloguer de vaixelles reutilitzables del CEO del Maresme disposa de vaixelles de porcellana, polipropilè i melamina, totes respectuoses amb el medi ambient. El servei inclou la recollida i el rentat de la vaixella, garantint sempre una perfecte higienització, amb productes ecològics i amb controls de qualitat periòdics. https://www.ceomaresme.cat/3r-plats-i-gots/